Rolety Deň a noc - ideálna voľba pre váš domov a kanceláriu

Keď je vonku slnečno a slnečné lúče prúdia do nášho domu, bytu alebo kancelárie a zohrievajú celý priestor, môže byť miestnosť za niekoľko hodín neznesiteľná. Preto je dôležité zaobstarať si kvalitné tienenie okien. V súčasnosti sa však na tienenie kladú vyššie nároky. Musí preto ponúkať aj iné skvelé vlastnosti ako len jednoduchú bariéru proti slnečným lúčom.

fexi03

Napríklad poskytuje súkromie pred neželanými pohľadmi okoloidúcich a obyvateľov z okolitých vysokých budov, keď v noci zapnete svetlá, umožňuje regulovať úroveň prirodzeného svetla prichádzajúceho zvonku, chráni zariadenie pred UV žiarením, ktoré ho poškodzuje, a čiastočne zabezpečuje interiér pred zlodejmi, ktorí by si radi pozreli, čo by bolo vhodné ukradnúť vo vnútri objektu.

Existuje niekoľko možností zatienenia okien. Jednou z najobľúbenejších sú rolety Deň a noc, ktoré môžete získať v spoločnosti FEXI v štandardných rozmeroch alebo si ich môžete nechať vyrobiť na mieru pre vaše okná tak, aby nevznikali žiadne medzery. Dajú sa namontovať do každého okna a nie je to náročná práca. Dokonca máte možnosť nainštalovať rolety bez vŕtania do rámu okna alebo steny. Rolety jednoducho zavesíte pomocou háčika na rám okna.

Kam sa hodia rolety Deň a Noc?

Zaujíma vás, kam sa roleta Deň a noc hodí a do akého prostredia je najvhodnejšia? Možno ju použiť v súkromných aj pracovných priestoroch, a to vďaka tomu, že je k dispozícii v mnohých variantoch. Či už hľadáte elegantnú, nenápadnú roletu, ktorá takmer splynie s miestnosťou, alebo veselú, výraznú, farebnú roletu, ktorá rozžiari miestnosť, nájdete presne takú, ktorá splní vaše očakávania.

Je dobré vedieť, že rolety Deň a Noc nikdy nezatienia miestnosť na 100 %. To však neznamená, že sa v spálni pohodlne nevyspíte. Do miestností, kde spíte, je dobré vyberať žalúzie FEXI v tmavých farbách a s vyššou gramážou látky. Blackout rolety majú najvyššiu úroveň tienenia.

fexi02

Vďaka roletám Deň a Noc môžete v interiéri ľahko vytvoriť správne svetelné podmienky pre vašu úplnú spokojnosť. Pestrý sortiment roliet Deň a Noc prepúšťa požadované množstvo denného svetla, reguluje úroveň slnečného svetla a takmer úplne zatemňuje miestnosť.

Vyberte si inú roletu do obývačky, inú do pracovne, ďalšiu do spálne a ďalšia môže byť v detskej izbe. Požadovaná farba alebo vzor spolu s úrovňou zatemnenia, ktorú látka poskytuje, zvyčajne ovplyvnia, ktorú roletu použijete v ktorej miestnosti.

Ako fungujú rolety Deň a Noc?

Moderné a vkusné rolety Deň a Noc fungujú na princípe prekrývania priehľadných a nepriehľadných pásov látky. Tie sa pravidelne striedajú a tvoria celú rolu. Na okne sa roleta rozkladá v dvoch prekrývajúcich sa vrstvách. Postupným odvíjaním látky z kazety sa priehľadné a nepriehľadné pásy látky navzájom prekrývajú.

Roleta Deň a noc sa preto dá stiahnuť a funguje ako plnohodnotná látková roleta - nepriehľadný pruh v spodnej vrstve je prekrytý priehľadným pruhom v hornej vrstve, takže pri pohľade na roletu vidíte len nepriehľadnú látku, ktorá úplne zakrýva okno.

Naopak, malým posunom možno upraviť priesvitné pruhy v spodnej aj hornej vrstve tak, aby cez ne bolo vidieť von. Cez tieto priesvitky potom môžeme do miestnosti vpúšťať slnko. Ak je však slnka príliš veľa, môžeme opäť upraviť relatívnu polohu pruhov v oboch vrstvách látky a zmenšiť tak clonu na požadovanú veľkosť. Tak máte vždy plnú kontrolu nad množstvom svetla v miestnosti.

Vďaka širokej škále farieb si každý môže vybrať ten správny odtieň pre svoj domov alebo firmu. Môžete si vybrať z jednofarebných látok, látok so vzormi, prírodných dekorov až po farebné kombinácie veľmi elegantných roliet v rade Duo.

Dôkladný výber roliet Deň a Noc vám uľahčia vzorky ZDARMA

Aby ste si mohli vybrať tie správne rolety Deň a Noc, môžete si nechať ZADARMO zaslať až 8 vzoriek látok. Takto sa budete môcť priamo v miestnosti rozhodnúť, ktorý typ a farba sa k nej hodí najlepšie. Ako získať vzorky? Môžete na to ísť dvoma spôsobmi:

  • Pozrite sa postupne na rolety. V našom e-shope jednoducho prechádzate kategórie, filtrujete podľa farby alebo typu kazety atď. Keď sa vám niektorá látka zapáči, zapíšte si jej kód. Môžete nazbierať až 8 takýchto kódov.
  • Pozrite si všetky látky naraz. Všetky naše látky si môžete pozrieť na stránke vzorky. Ak vás niektorá látka zaujme, môžete na ňu kliknúť a pozrieť si detail rolety - ako vyzerá na okne, v dennom a nočnom režime, detail látky. Opäť si poznačte kód látky.

Keď máte až 8 látok, prejdite na stránku s bezplatnými vzorkami a do formulára zadajte svoje meno, e-mail a kódy látok. Samozrejme, nezabudnite na svoju poštovú adresu, aby sme vedeli, kam vzorky poslať.

Konkrétne? Povedzme, že sa vám páči roleta Deň a noc, Nature cappuccino, A 026. Jej látka má kód A 026. Zadajte tento kód do formulára a objednajte si vzorky zdarma.

Po doručení vzoriek vždy vyskúšajte položiť látku k oknu a posúdiť, ako sa hodí k celkovému interiéru miestnosti. Neponáhľajte sa a vyskúšajte si ju počas dňa a večera, za slnečného alebo mrholiaceho počasia, aby ste sa správne rozhodli.

Bezpečnosť pre deti a rolety Deň a noc

Spoločnosť Fexi myslí aj na bezpečnosť detí, preto rolety spĺňajú normu ČSN EN 13120, ktorá upravuje bezpečnosť detí pred uškrtením v nebezpečných slučkách, ktoré môžu vzniknúť pri ovládaní vnútorných žalúzií a roliet s retiazkou. Túto normu je potrebné dodržiavať v prípadoch, keď majú prístup deti mladšie ako 42 mesiacov. 

Aj tak je však najlepšie, ak je retiazka umiestnená tak, aby na ňu nedosiahli deti, alebo ak je vybavená bezpečnostnou poistkou pre retiazky žalúzií a roliet.

Pred kúpou rolety Deň a noc si dôkladne zmerajte okná

Predtým, ako sa rozhodnete pre rolety Deň a noc a zaplatíte za objednávku, musíte si zmerať okná, aby ste presne vedeli, akú veľkosť roliet potrebujete. Každé okno si zmeriate na výšku a na šírku, všetko si zapíšete a pokračujete ďalej.

fexi01

Pri meraní by ste mali myslieť aj na to, ako sú rolety Deň a noc namontované. Rolety sa môžu upevniť zavesením a navŕtaním na okno, navŕtaním nad okno do steny alebo navŕtaním do stropu. Ak v ponuke nenájdete požadovaný rozmer, stačí vybrať najbližší väčší rozmer z ponuky a skutočnú šírku napísať do poznámky pre predajcu v kroku 3 objednávky. Táto služba je BEZPLATNÁ a nebudete za ňu platiť nič navyše.

Pre každý spôsob montáže máme v našej poradni jednoduchý návod, ako zmerať okno podľa zvoleného montážneho prvku rolety. Zvládne to každý, ale neváhajte nám zavolať, ak sa potrebujete uistiť.

Spoločnosť Fexi si zakladá na kvalitnej zákazníckej podpore. Preto vám radi pomôžeme a poradíme s výberom rolety Deň a Noc, ak si to budete priať. Veď vďaka nášmu prepracovanému zákazníckemu servisu a kvalite nášho tovaru máme 99 % spokojnosť zákazníkov, ktorí nakúpili pred vami. 

Pozrite sa na Fexi.sk a vyberte si z množstva krásnych a kvalitných roliet, ktoré sa hodia do súkromných aj komerčných priestorov. Zabezpečte si príjemné prostredie pre svoj domov, kanceláriu alebo ordináciu.